PURMEREND/VOLENDAM - In september starten er weer computercursussen voor de absolute beginner in de Bibliotheken Volendam en Purmerend. In de Bibliotheek Purmerend is er ook een korte vervolg cursus voor de iets gevorderde beginner. Tevens zijn er cursussen voor mensen die willen leren hoe ze op een tablet kunnen werken. Alle cursussen worden gegeven in samenwerking met ’ t Gilde Purmerend en Omstreken.


Computercursus voor beginners
De computercursus voor beginners bestaat uit twee onderdelen: De eerste 6 lessen kennismaken met de computer; bestanden opslaan, e-mailen, iets opzoeken op het internet. De laatste 3 lessen bestaan uit leren omgaan met digitale loketten zoals bijvoorbeeld accounts aanmaken en DigiD gebruiken.

De computercursus voor beginners start maandag 23 september van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Volendam en op dinsdag 24 september van 15.00 – 17.00 uur in de Bibliotheek Purmerend. Deze cursussen bestaan uit 9 ochtenden en de groep is niet groter dan 8 personen. Deelname kost € 32,50 voor leden Bibliotheek Waterland en € 40,00 voor niet-leden.

Tabletcursus voor beginners
In de Bibliotheek Purmerend zijn er tabletcursussen voor beginnende Apple- Ipad gebruikers en voor beginners op Android tablets (zoals Samsung).

De Apple -Ipad cursus start op dinsdag 24 september van 13.00 -14.30 uur. De bezitters van een Android-tablet kunnen beginnen op donderdag 26 september van 9.30 – 11.00 uur starten. Deze cursussen bestaan uit 8 dagdelen en men dient een eigen tablet mee te nemen. Kosten: € 32,50 voor leden Bibliotheek Waterland en € 40,00 voor niet-leden.

Computercursus iets gevorderd
Deze cursus is voor mensen die de basis net onder de knie hebben en bijvoorbeeld al eerder de cursus voor beginners hebben gevolgd. Hier gaan we accounts aanmaken, en laten we de deelnemers kennismaken met Skype, Instagram, Facebook en multimedia.

De cursus gevorderden wordt gegeven in de Bibliotheek Purmerend en start op woensdag 25 september van 14.00 – 16.00 uur. Deze cursus bestaat uit 4 dagdelen. Kosten: € 17,50 voor leden Bibliotheek Waterland en € 20,00 voor niet-leden.

Voor alle cursussen in de bibliotheek geldt; koffie en thee zijn gratis e aanmelden vooraf via www.bibliotheekwaterland.nl/cursus of in 1 van de 5 bibliotheekvestigingen.