PURMEREND - In maart starten er weer een computercursussen voor de absolute beginner in de Bibliotheek Volendam en Purmerend. Tevens zijn er cursussen in de Bibliotheek Purmerend voor mensen die willen leren hoe ze op een tablet, een IPad of Android, kunnen werken. Alle cursussen worden gegeven in samenwerking met ’ t Gilde Purmerend en Omstreken.

Computercursus voor beginners
De computercursus voor beginners bestaat uit twee onderdelen: de eerste 6 lessen kennismaken met de computer; bestanden opslaan, e-mailen, iets opzoeken op het internet. De laatste 3 lessen bestaan uit leren omgaan met digitale loketten zoals bijvoorbeeld accounts aanmaken en DigiD gebruiken.

De computercursus start maandag 16 maart van 10.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Volendam en op dinsdag 17 maart van 15.00 – 17.00 uur in de Bibliotheek Purmerend. Deze cursussen bestaan uit 9 ochtenden en de groep is niet groter dan 8 personen. Deelname kost €­ 32,50 voor leden Bibliotheek Waterland en € 40,00 voor niet-leden.

Tabletcursus voor beginners
In de Bibliotheek Purmerend zijn er tabletcursussen voor beginnende Apple- Ipad gebruikers en voor beginners op Android tablets (zoals Samsung).

De bezitters van een Android-tablet kunnen beginnen op donderdag 12 maart van 9.30 – 11.00 uur starten. De Apple -Ipad cursus start op dinsdag 17 maart van 13.00 -14.30 uur. Deze cursussen bestaan uit 8 dagdelen en men dient een eigen tablet mee te nemen. Kosten: € 32,50 voor leden Bibliotheek Waterland en € 40,00 voor niet-leden.

Voor alle cursussen in de bibliotheek geldt; koffie en thee zijn gratis en aanmelden vooraf via www.bibliotheekwaterland.nl/cursus of in 1 van de 5 bibliotheekvestigingen.