PURMEREND - Overheidsorganisaties verwijzen burgers steeds vaker naar hun websites. Niet iedereen vind het makkelijk om hier wegwijs in te worden. De Bibliotheek start daarom met cursussen in de bibliotheken Purmerend en Volendam om te leren hoe je om moet gaan met websites van de overheid. Ook is er sinds kort een inloopspreekuur in de Bibliotheek Purmerend waar je voor hulp heen kan gaan.

Vaak is een DigiD nodig als het gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om het zoeken van werk of om het doorgeven van een verhuizing. Tijdens deze cursus Digisterker leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en wat je ermee kunt doen. Ook leer je hoe je op de website van de gemeente, belastingdienst, UWV etc kunt inloggen om dan rechtstreeks zaken te kunnen regelen met die instanties. Niet alleen overheidsinstanties worden tijdens deze cursus behandeld, maar ook bij ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen is vaak een DigiD nodig om zaken te regelen.

De cursus wordt gegeven in de Bibliotheek Purmerend met als start maandag 19 oktober van 13.00 tot 15.00 uur (vervolgens op 26 oktober, 2 en 9 november). En in de Bibliotheek Volendam start deze cursus op woensdag 21 oktober van 10.00 – 12.00 uur (vervolgens op 28 oktober, 4 en 11) november).

Het spreekuur is op de 2e etage van de Bibliotheek Purmerend op iedere woensdag van 12.00 – 16.00 uur. Zowel de cursus als het spreekuur zijn gratis. Voor de cursus moet ingeschreven worden.