PURMEREND/VOLENDAM/LANDSMEER - De oliebollen zijn nog maar nét op en kerstvakantie loopt op zijn einde. Toch zijn er het eerste weekend van de maand in verschillende vestigingen van Bibliotheek Waterland activiteiten voor kinderen.


BoekStart Babysoos
De allerkleinsten kunnen iedere eerst zaterdag van de maand met hun (groot) ouders naar de Babysoos in de Bibliotheek Landsmeer. Gezellig voorlezen en liedjes zingen met de baby op schoot ook tijdens de kerstvakantie. Margreet van de Bibliotheek laat zien hoe goed dat werkt, ook bij hele jonge kinderen en welke boekjes je hiervoor kan gebruiken.

BoekStart Babysoos Landsmeer is zaterdag 4 januari van 11.00 – 12.00 uur in de Bibliotheek Landsmeer. De toegang is vrij!

Peuterparty
Net als voorgelezen worden is het beleven van een verhaal en het zingen van liedjes goed voor de taalontwikkeling. Martine Zwarthoed leest in de Bibliotheek Volendam eerst voor uit een prentenboek. Daarna gaat zij met de kinderen van allerlei dingen doen om spelenderwijs taal te ontdekken.

Peuterparty Volendam is iedere eerste zaterdag van de maand en de eerstvolgende is zaterdag 4 januari van 10.15 – 11.15 uur in de Bibliotheek Volendam. De toegang is vrij!

Thea Taal jubileum
Iedere eerste zondag van de maand komt Thea Taal op bezoek in de Bibliotheek Purmerend. Een themamiddag voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Thea en haar onafscheidelijk knuffelaap Meneer Apenstaartje verzorgen een creatieve middag rond taal. Deze keer is het thema fantasiedieren, dus kinderen kunnen verkleed komen als eenhoorn, elf, gnoom of een eigen bedacht fantasiedier. Het wordt een bijzondere Thea Taal aflevering want dit keer viert Thea haar 5 jarig jubileum.

Thea Taal- Fantasie-dieren-jubileum is zondag 5 januari van 13.30 – 15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40. Toegang is vrij!


Kijk voor openingstijden en adressen op www.bibliotheekwaterland.nl