VOLENDAM - Het is belangrijk om gezond en fit te blijven. Dit kan door een gezonde leefstijl aan te nemen en te behouden. Team Sportservice, Club en Buurthuiswerk, de Zorgcirkel, Vitaal Waterland, lokale (sport)aanbieders en gemeente Edam-Volendam willen 60-plussers ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Daarom nodigen wij alle senioren uit voor de Fit- & Vitaaldag 60+ op zaterdag 22 april 2023.

Tijdens de Fit en Vitaaldag 60+ op zaterdag 22 april krijgen de 60-plussers de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan verschillende fitheidstesten en een bezoek te brengen aan de Beweegmarkt. Als klap op de vuurpijl is ook Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed Positieve Gezondheid, aanwezig om een lezing te geven over haar nieuwe project ‘De laatste 1000 dagen’.

Beweegmarkt
Lokale (sport)aanbieders presenteren hun aanbod voor senioren in de vorm van een beweegmarkt. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan korte lezingen en proeflesjes. Zo is er bijvoorbeeld een proefles Cognitieve Fitness en een lezing over gezonde voeding voor senioren. Ook zijn er fysiotherapeuten, diëtisten en wijkverpleegkundigen aanwezig.

Fitheidstest
De bezoekers kunnen er vrijwillig voor kiezen om deze dag hun fitheid te testen. Hierin gaat het bijvoorbeeld om uw balans, kracht, uithoudingsvermogen, BMI of vetpercentage. Zo krijgen de senioren een compleet beeld van hun eigen fitheid.

Machteld Huber, Positieve Gezondheid
Machteld Huber is de grondlegger van Positieve Gezondheid: "Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt." Haar lezing op de Fit en Vitaal dag gaat over 'de laatste 1000 dagen'. Bij een goed begin hoort 'ook' een goed einde. Hoe zorg je goed voor de laatste fase van je leven? Wil je als professional uit de gemeente ook aanwezig zijn bij de lezing? Dan kunt u contact opnemen met Leonie Koorn via lkoorn@teamsportservice.nl of (06) 2792 2433.

Waar en wanneer?
Wanneer: Zaterdag 22 april van 10.00 tot 13.00 uur.Waar: Sporthal De Groote Molen, Seevancksweg 93 Oosthuizen.U bepaalt zelf op welk tijdstip u de Fit- & Vitaaldag wilt bezoeken.Meer informatieHeeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Leonie Koorn van Team Sportservice via lkoorn@teamsportservice.nl of (06) 2792 2433.