OOSTHUIZEN - Zondagmiddag 3 juli vindt bij GaleriAle, gelegen aan de Raadhuisstraat 17 te Oosthuizen, de opening van de nieuwe expositie ‘Kijk!‘ plaats. En kijken moet je wel bij deze nieuwe expositie: er is zoveel te zien en het werk is zo divers, je kijk(!)t je ogen uit! De vier kunstenaars die dit keer de expositie bij GaleriAle verzorgen stellen zich hieronder kort voor:

Mijn naam is Chantal Borrie, en ik teken en schilder nu zo'n 4 jaar. Ik heb geen artistieke opleiding gevolgd, maar mijn vaardigheden ontwikkeld door vooral veel te doen en te proberen (autodidact) Het afgelopen jaar ben ik veel bezig met het schilderen en tekenen van dansers. De kracht en sierlijkheid die een danser uitstraalt fascineert mij. Daarnaast teken ik graag mensen met een blik die mij pakt. Een blik kan veel zeggen. De emoties die je in iemands ogen kunt lezen zijn ontelbaar. Ik vind het enorm leuk te werken met nieuwe technieken. Wel geloof ik dat in mijn werk de mens altijd centraal zal blijven staan.

Ik ben Cees Sombroek. Ik kom oorspronkelijk uit de Zaanstreek maar woon nu alweer ruim 40 jaar in Hoorn. In 1977 begonnen met olieverfschilderijen en sinds 1989 begonnen met aquarellen. De landschappen van Normandië vormen de inspiratiebron voor de schilderijen die ik daar heb gemaakt. Een uitvarend zeilschip en de kleinste haven van Frankrijk zijn daar een voorbeeld van. De omgeving daar is schilderachtig en nodigt elk jaar weer uit om vast te leggen. In deze expositie wil ik een aantal werken met eenieder delen en uitnodigen de werken te aanschouwen.

Ik ben Astrid Lagerburg oorspronkelijk uit Edam maar nu woonachtig in Purmerend. In 2020 ben ik de opleiding tot keramist begonnen bij Crejat te Alkmaar, nadat ik als artistiek begeleider begon bij Fred's (kunstatelier voor mensen met een verstandelijke beperking). Mijn werk bestaat uit handgevormde organische (lichaams)vormen die uitnodigen tot aanraken. Ik maak vooral gebruik van de kleur van de klei door middel van agaat techniek (Nerikomi). Ik laat me door de natuur inspireren, maar ben ook bezig met het menselijk lichaam een vorm te geven die past in deze tijd.

Tenslotte exposeert galeriehoudster Sandra Ale monotypes op papier. Zij heeft zich hierbij laten leiden door haar gevoel, kleur en vorm. “In het verleden schilderde ik veel met aquarel en acryl. Toen ik de monotypie ontdekte was ik meteen verkocht. De kracht, het onvoorspelbare en het ‘oer’ passen bij mij en zijn bijna een deel van mij geworden.”

Zondagmiddag 3 juli is vanaf 15.30 de feestelijke opening van deze nieuwe expositie bij GaleriAle. Iedereen wordt verwelkomd met een drankje en een hapje. Ook kunt u kennis maken met de kunstenaars. Om 17.00 uur sluit GaleriAle haar deuren, waarna de expositie volgens de reguliere openingstijden, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur, te bezichtigen is. Bezichting buiten de openingstijden kan op telefonische afspraak: 06-57003083. Meer informatie: www.galeriale.nl.