EDAM - Op maandag 6 mei aanstaande om 07.30 uur ’s morgens vertrekt de geloofsgemeenschap van de Heilige Nicolaaskerk Edam vanaf het parkeerterrein bij de Grote Kerk, per touringcar voor een parochiereis naar Toscane, Italië.Tijdens deze reis worden o.a. Florence, Assisi en Siena bezocht.

Waar de organisatoren van deze reis eerder nog hun zorgen hadden over voldoende belangstelling bleek die er in grote mate te zijn. Maar liefst vierenveertig deelnemers, waaronder kapelaan Tesfay hebben zich aangemeld. De belangstelling was zelfs zodanig dat mensen op een reservelijst moesten worden geplaatst.

Hoewel er sprake is van een parochiereis bestaat een belangrijk gedeelte van het gezelschap ook uit leden van de Protestante Kerkgemeente Edam. Dat geeft deze reis enigszins een oecumenisch karakter en daarmee iets extra’s.De algehele leiding van de reis is In handen van Rien de Vries, daarbij geassisteerd door Ageeth Nieuwendijk en Carin van Leeuwen. Kijkend naar de sfeer op de onlangs gehouden informatieavond wordt het, als het aan de deelnemers ligt, een prachtige reis.Op woensdag 15 mei wordt de groep ’s avonds laat weer terugverwacht in Edam.

Voor nadere informatie;

Rien de Vries, tel. 0299372969