VOLENDAM - Op donderdagochtend 17 januari start er een workshop van twee bijeenkomsten in de Bibliotheek Volendam over hoe je zelf thuis genealogisch onderzoek kunt doen.

Mathilde Kors is archivaris bij het Waterlands Archief. Zij geeft deze ochtenden een introductie over het zoeken in digitale bronnen naar genealogische gegevens. Voor Volendamse families kom je als snel terecht bij het Waterlands Archief. Inmiddels zijn er al vele genealogische bronnen gedigitaliseerd en gemakkelijk thuis te raadplegen. In de tweede helft van de eerste les kan men met behulp van tablets oefenen met het digitaal zoeken naar informatie de eigen familie.

Stamboom onderzoek Volendamse families
De tweede bijeenkomst is op donderdag 7 februari van 10.00 - 12.00 uur. Dan vertellen Jan Schilder (Vik) en Evert Koning over de praktijk van het stamboom onderzoek naar de Volendamse familie Schilder. Dit doen zij aan de hand van een presentatie met foto's van voorouders en van gevonden akten. De tweede bijeenkomst is ook los van de workshops te bezoeken.

Workshop genealogie is op donderdag 17 januari en 7 februari van 10 – 12 uur in de Bibliotheek Volendam aan de Foksiastraat 10. De kosten voor de twee bijeenkomsten zijn € 7,50 voor leden en € 10,00 voor niet-leden Bibliotheek Waterland.

De bijeenkomst met Evert Koning en Jan Schilder is ook los te boeken voor € 2,50

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop en in de bibliotheek zelf.

Op de foto ziet u: Jan Schilder (Jintje Vik) en Arisje Schilder en hun kinderen