VOLENDAM - Scoor een Boek! is een unieke samenwerking tussen Bibliotheek Waterland en FC Volendam. Samen zetten zij zich in om het lezen bij basisschoolleerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren. De leerlingen lezen gedurende acht weken zoveel mogelijk boeken. Dit is goed voor hun taalontwikkeling en woordenschat.

Groep 6 van basisschool De Springplank in Volendam heeft editie 2022 van Scoor een Boek! gewonnen. In totaal deden er 28 groepen en 675 leerlingen mee.

Dit jaar werden de leerlingen middels filmpjes aangemoedigd door sterspeler Martijn Kaars. Hij liet zien dat de populairste sport van de wereld en lezen prima te combineren zijn.

Op maandag 23 mei gaf Martijn zelf de winnende groep een voetbalclinic. Vol overgave deden de leerlingen én de juffen mee aan deze sportieve middag. Ook mochten de leerlingen een kijkje nemen in het FC Volendam stadion.

In totaal zijn er door alle groepen samen meer dan 3000 boeken gelezen. Reden genoeg voor Bibliotheek Waterland en FC Volendam om volgend jaar weer de handen ineen te slaan.

Voor meer informatie zie www.bibliotheekwaterland.nl/scooreenboek