VOLENDAM - Wil Knops-Porsius uit Edam-Volendam ontving vandaag een afvalprijspakket uit handen van Sjaak Veeken van Jouw Schone Stad. Wil is als winnaar gekozen van de kruiswoordpuzzel uit de speciale afvalkrant die dit voorjaar in samenwerking met de gemeente van Edam-Volendam werd verspreid. Centraal in de afvalkrant stond het belang van actief en consequent scheiden van huisafval.

De afvalkrant, boordevol tips, nieuws en artikelen over afvalscheiding en zwerfafval, benadrukte het belang van een consequente scheiding van huishoudelijk afval. Met de afvalkrant wil de gemeente Edam-Volendam bewustwording creëren en inwoners helpen om actief bij te dragen aan een schoner en duurzamer milieu door thuis afval goed te blijven scheiden. Vooral voedselresten bij het restafval zorgen ervoor dat restafval bij de verwerking minder goed gescheiden en gerecycled kan worden. Het gevolg hiervan is dat bruikbare grondstoffen in verbrandingsovens belanden.

Als beloning voor haar goede puzzelinzending ontving Wil een handig zwerfafvalpakket. Het pakket bestaat uit een handige opvouwbare zwerfafvalgrijper, een afvalzakring, afvalzakken en een GreenClip voor op de Groenbak. Met deze tools kan de winnaar zwerfafval in haar buurt opruimen. De GreenClip is een handig hulpmiddel om haar GFT-container 'te laten ademen', wat broei en madenvorming voorkomt en zo onaangename geuren tegengaat.

Will, de winnaar van de kruiswoordpuzzel, sprak haar vreugde uit over het afvalpakket dat ze ontving. Ze zei: "Ik ben ontzettend blij met deze prijs. Het invullen van de kruiswoordpuzzel was al een leuke uitdaging op zich, maar deze prijs maakt het nog specialer. Met deze handige tools kan ik nu zelf een bijdrage leveren aan een schonere en duurzamere omgeving in Edam-Volendam. Ik wil graag mijn dank uitspreken aan Jouw Schone Stad en de gemeente Edam-Volendam voor deze geweldige prijs!"

De gemeente Edam-Volendam is blij met de leuke reactie van Wil en hoopt dat haar enthousiasme andere inwoners zal inspireren om ook deel te nemen aan toekomstige initiatieven op het gebied van afvalscheiding en zwerfafvalbestrijding.