VOLENDAM - HV KRAS/Volendam en www.doneereenmondkapje.nl sloegen de handen donderdag nogmaals ineen. Mede door de steun van de Volendamse handbalvereniging vergaarde het belangenloze initiatief veel aandacht. Dit gaf hen de mogelijkheid genoeg geld in te zamelen om meer dan honderdduizend mondkapjes voor de zorg in Nederland aan te schaffen. KRAS/Volendam - in de persoon van algemeen manager Joost Ooms - mocht de eerste twintigduizend mondkapjes voor het Dijklander Ziekenhuis in Volendam overhandigen.


De mondkapjes werden overgedragen aan Mark Koorndijk van inkoopadviesbureau Coppa en Linda Klouwer, verpleegkundige van het Dijklander Ziekenhuis. KRAS/Volendam is blij de gezondheidszorg en de strijd tegen het coronavirus te kunnen ondersteunen en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Zo heeft de samenwerking al bijgedragen aan de ruim 250.000 extra mondkapjes die inmiddels besteld zijn voor ziekenhuizen door het hele land.

Ooms: 'Kleinste beetje kan al helpen'
"Het is geweldig dat wij als KRAS/Volendam op deze manier ons steentje kunnen bijdragen in tijden van crisis", vertelt Ooms. "We hebben het netwerk van de vereniging ingezet om te zorgen voor meer bekendheid en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het is ook mooi dat we nu een keer iets terug kunnen geven. We vragen altijd zoveel van onze vrijwilligers, sponsoren en partners. Nu is het een beetje andersom. Natuurlijk heeft de zorg in deze tijd altijd extra mondkapjes nodig, dus het zou mooi zijn als nog meer mensen een bijdrage kunnen leveren. Doneer aan een goed doel, zet zelf een actie op of betuig je steun aan mensen die het moeilijk hebben. Het kleinste beetje kan al helpen."