VOLENDAM - Een geweldige verrassing op de zondagavond voor Mascha en haar partner Dennis uit de Rembrandt van Rijnstraat in Volendam. Winston Gerschtanowitz stond met een draaiende camera en een cheque van de Postcode Loterij in hun straat. Hij mocht Mascha verrassen met 168.000 euro, hetzelfde bedrag als studiowinnaar Jan uit Oldelamer won tijdens de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'. Het verrassingsmoment, dat op gepaste afstand plaatsvond, was live bij SBS6 te zien.

Mascha en Dennis zijn helemaal overdonderd als blijkt dat zij de gelukkigen zijn. "Dit is niet normaal!", zegt Mascha. "Ik zit helemaal te trillen. Ik kan het gewoon niet geloven! Dit moet ik echt even laten bezinken."

Ook buren uit Volendam winnen mee
Mascha ontvangt dit geldbedrag omdat Jan uit Oldelamer dit bedrag in de finale van Miljoenenjacht won. Een Postcode Loterij-deelnemer wint hetzelfde bedrag thuis. Mascha uit Volendam was deze keer de gelukkige. En zij laat haar buren mee winnen. Iedereen die met postcode 1132 TJ (Rembrandt van Rijnstraat) meespeelt met de Postcode Loterij, verdeelt met elkaar dit bedrag. In totaal zijn dit achttien inwoners. Zij winnen bedragen variërend van 7.304 tot 14.608 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen met de Postcode Loterij.

Winston terug met huiskamer op wielen
Al jaren belt Winston bij winnaars aan om in hun eigen knusse woonkamer de koffer te overhandigen. Dit jaar gaat dat anders en rijdt Winston vóór met zijn eigen coronaproof "huiskamer" op wielen. Winston vertelt: "Al die jaren werd ik steeds heel hartelijk door de winnaars thuis ontvangen. Hoe leuk om nu zelf voor gastheer te spelen en de winnaars net zo warm te ontvangen als zij dat de afgelopen jaren bij mij deden."

Over ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'
In dit speciale jubileumseizoen van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus. Daarom zijn er in totaal acht koffermeisjes aanwezig en zitten er per vak geen vijftig, maar vijf deelnemers in de studio van Miljoenenjacht. Eén van de in totaal vijftig aanwezige deelnemers van de Postcode Loterij maakt kans om de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel' te spelen en kan met dit spel een geldbedrag tot wel vijf miljoen euro winnen.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' is tot en met zondag 4 oktober wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij SBS6.