VOLENDAM -Tijdens de meivakantie op woensdagmiddag 4 mei en op donderdagmiddag 5 mei zijn er twee extra activiteiten voor kinderen in het OntdekLAB van de Bibliotheek Volendam.


ArtLAB! Werken met Green Screen


Praatjesmakers en beelddenkers in de leeftijd van 4 tot 7 jaar kunnen woensdag 4 mei van 14:00 tot 16:30 uur leren werken met een Green Screen. Deze middag speel je de hoofdrol in je eigen beeldverhaal. Je gebruikt de Green Screen om jezelf in plaatjes van een prentenboek te zetten. Je gezicht maar ook je lijf vertellen een verhaal. Met behulp van emoticonkaarten en een spiegel ga je hier mee aan de slag. Daarna bewerk je de foto's op de iPad met een speciale app.

ArtLAB! AR & VR met CoSpaces

Virtuele doeners en beeldende denkers van 7 t/m 14 jaar kunnen terecht in het OntdekLAB op donderdag 5 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Zij maken een voorstelling in 3D en brengen die tot leven via Augmented Reality (AR).

AR is bekend van spellen zoals Pokémon Go: je kijkt door je camera en op het beeld verschijnen er allerlei fantastische dingen in de 'echte' wereld. In deze workshop gebruiken wij CoSpaces. Daar kan je van alles mee maken, waaronder 3D voorstellingen voor AR en VR (Virtual Reaility). De workshop wordt op nog een dag georganiseerd en je kan je voor één of voor beide dagen opgeven. De tweede dag kan je dan verder met waar je mee bezig was of een nieuw project beginnen.

Elke week is er iets te doen in het OntdekLAB Bibliotheek Volendam. Iedere vrijdag tussen 15.00 en 17.30 uur kunnen kinderen van 7 t/m 17 jaar aan de slag met de materialen die er liggen. Filmen, bouwen, ontwerpen en programmeren, het kan allemaal.

Meedoen in het OntdekLAB is gratis. Aanmelden is wel aan te bevelen en kan via www.bibliotheekwaterland.nl/ontdeklab