PURMEREND - In november verslinden we boekenkasten… We lezen over koken, cultuur en lifestyle, voedingstechnologie en milieu. Alle vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland staan van 1 tot en met 30 november namelijk in het teken van Nederland Leest en dit jaar is het thema Voeding.

Zonder voeding kan een mens een lange tijd, zonder water niet. Maar toch, de mens eet al heel lang niet meer om alleen maar in leven te blijven of zijn kroost te kunnen onderhouden. Vlees, vis, fruit, en groenten vormen al millennia lang de bron voor het voortbestaan van de mens en nemen een zeer belangrijke plek in het leven van de mens in.
Het jaarlijkse cadeau van de bieb voor leden én niet leden (maar dan wel als ze lid worden) is dit jaar Je bent wat je leest, een geschenkboek dat exclusief in de Bibliotheek te verkrijgen is. Een heerlijk boekje vol sappige verhalen van vijf specialisten die ieder een sub-thema behandelen. Het is fictie en non-fictie, met de nodige verfrissend informatieve passages en een zoete afsluiter.

Zo lang de voorraad strekt worden er gratis exemplaren van Je bent wat je leest geserveerd aan bibliotheekleden in de Bibliotheek Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Kijk voor adressen en openingstijden op www.bibliotheekwaterland.nl