ZAANSTREEK-WATERLAND - De Regio Zaanstreek-Waterland staat bol van streekproducten. Al jarenlang worden hier met trots de lekkerste streekproducten geproduceerd die – in sommige gevallen – zelfs wereldberoemd zijn. Niet alleen de grote producenten van streekproducten, maar ook de kleinschalige producenten zijn hier in overvloed aanwezig en bieden producten van uitstekende kwaliteit. Om al deze (h)eerlijke producten en hun makers in de spotlights te zetten slaan Marketing Zaanstreek en Bureau Toerisme Laag Holland de aankomende zes weken hun handen in één.


Afgelopen voorjaar organiseerden Zaanstreek Marketing en Bureau Toerisme Laag Holland in de regio Zaanstreek-Waterland een inspirerende regiosafari. Hierbij waren ruim vijftig betrokkenen vanuit de overheid en ondernemers aanwezig. Op deze dag verkenden ze de regio en maakten ze kennis met de gepassioneerde producenten van verschillende streekproducten. Deze bijzondere ervaring bracht een golf van enthousiasme teweeg als basis voor een gezamenlijke campagne.

Half september wordt deze campagne voor een periode van zes weken gestart op zowel de sociale media als websites van beide partijen. Deze periode staat volledig in het teken van het oogstseizoen. Zo rijden de tractoren af en aan voor het oogsten van groenten en fruit en geniet het vee nog even van de mooie dagen in de wei. Daarnaast is het in oktober ook cacaomaand, waarbij gevierd wordt dat de cacaobonen in de Zaanstreek worden omgezet tot heerlijke producten.

Zes weken lang delen Marketing Zaanstreek en Bureau Toerisme Laag Holland de leukste tips en evenementen op hun sociale media en websites om het oogstseizoen en de streekproducten optimaal te beleven. Ontdek bijvoorbeeld de leukste streekproductenwinkels en -kraampjes met één van onze speciaal ontwikkelde fietsroutes en kook thuis de smakelijkste gerechten. Niet alleen thuis, maar ook in verschillende restaurants wordt er gekookt met de lekkerste streekproducten. Daarnaast worden er aankomende weken allerlei evenementen georganiseerd, variërend van bockbierfestivals en streekmarkten tot culinaire evenementen en open boerderijdagen.

Kortom, er valt aankomende tijd genoeg te ontdekken in de regio. Het totale aanbod aan streekproductenwinkels, gerelateerde fietsroutes en de festiviteiten zijn terug te vinden op laagholland.com/streekproducten-noord-holland