VOLENDAM - Afgelopen maandag 31 mei jl. was Oude Meesters Edam-Volendam één van de zeven kanshebbers voor de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs ter waarde van 20.000 euro tijdens de eindmanifestatie van het Age Friendly Cultural Cities project van het Fonds voor Cultuurparticipatie in Hilversum.

Prijs naar Houten
Normaal gesproken wordt de eindmanifestatie gehouden in een volgepakte schouwburg met voorstellingen en publiek uit alle deelnemende gemeenten. Dit jaar was de manifestatie in de vorm van een online live-uitzending, gepresenteerd door Martine van Os.

Per gemeente waren er twee gedelegeerden aanwezig. Projectleider Frank Bond en werkgroeplid Bianca Vos (CBW Edam-Volendam) vertelden in de uitzending over Oude Meesters. De andere leden van de werkgroep, Ariane Vervoorn (beleidsmedewerker ontwikkeling & projecten) en Marlies Bel (seniorenwerk CBW) keken samen met Wethouder Vincent Tuijp en betrokkenen toe via een Zoomwall.

Helaas greep gemeente Edam-Volendam net naast de prijs. Juryvoorzitter Hedy d’Ancona reikte de prijs uiteindelijk uit aan gemeente Houten. Deze gemeente gooide hoge ogen met het multidisciplinaire dansproject de Vlinder.

Jury: Edam-Volendam heeft alle ingrediënten in huis
Voorafgaand aan de manifestatie waren de verwachtingen hoog. Het culturele seniorenproject uit Edam-Volendam ontving dan ook veel lof van de jury.

Zo stelt de jury dat de kleine projectorganisatie veel bereikt heeft in een groot gebied en met het brede projectaanbod veel aandacht heeft gegenereerd. Mede dankzij enthousiaste reacties vanuit de gemeente en inbedding in het WMO-beleid heeft de jury er alle vertrouwen in dat het project zal worden ingebed in het beleid voor de toekomst.

“Met de vele kunstenaars, het amateuraanbod en locaties heeft Edam-Volendam alle ingrediënten in huis,” concludeert de jury het rapport.

Projectleider Frank Bond: “Natuurlijk wilden we die prijs graag winnen, maar Houten is een mooie winnaar. We zijn trots op onze vele deelprojecten en dankbaar voor alles wat we neer hebben kunnen zetten dankzij het FCP met onze partners, deelnemers en betrokkenen. We gaan door met het opzetten van onvergetelijke culturele projecten voor senioren.”

Oude Meesters is een cultureel seniorenproject vanuit het CBW en gemeente Edam-Volendam. Ga voor meer informatie naar www.oudemeestersedamvolendam.nl