PURMEREND - Vervoersmiddelen, instappen en het avontuur opzoeken, daarover gaat de Kinderboekenweek die duurt van 2 t/m 13 oktober. Van een rondje op de fiets door de buurt, tot zeilen op een catamaran of een ruimtereis door het heelal. Tijdens de Kinderboekenweek zijn er leuke reislustige activiteiten voor kinderen in al de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland. De hele week is er aandacht voor de bekroonde boeken én boeken die gaan over reizen en vervoersmiddelen. Kinderen die (gratis) lid worden van de Bibliotheek krijgen tijdens de Kinderboekenweek een coole fietsbel cadeau.


Knutselen met Laura

Knutselen met Laura is niet zo maar knutselen maar een collage maken. Creëer je eigen reis op papier. Wat wordt jouw vervoermiddel? Je gaat plakken, scheuren en kleuren. Kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar gaan aan de slag met verschillende soorten papier maar ook met lapjes stof of andere materialen. Deze activiteit is vrij toegankelijk en gratis.

Woensdag 2 oktober | 14.00 – 16.00 uur | Bibliotheek Beemster
Zaterdag 5 oktober | 11.00 – 13.00 uur | Bibliotheek Purmerend


Stop motion film maken
Een spannende of grappige animatiefilm maken met een vervoermiddel in de hoofdrol. Waar gaat de reis naartoe en wat gebeurt er onderweg? Gebruik een beetje extra fantasie, want in een animatie kan echt alles gebeuren! Kinderen leren van animator Moniek van de AnimatieTafel.nl, hoe zij beeld voor beeld het verhaal tot leven kunnen brengen. Deze workshop is voor kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar. De plaatsen zijn beperkt. Gratis aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek

Woensdag 2 oktober | 14.30 – 16.30 uur| Bibliotheek Volendam
Woensdag 9 oktober | 14.30 – 16.30 uur| Bibliotheek Landsmeer


Wetenschap- speurtocht

Fruitvliegjes ware de eerste levende ruimtereizigers, de eerste auto’s hadden geen stuurwielen en de snelste trein van de wereld rijdt in Japan. Wat weet je allemaal van vervoersmiddelen? Controleer samen je vriend of vriend de weetjes uit deze quiz en speur in de Bibliotheek de vragen bij elkaar. Ook dit keer kunnen kinderen tussen de 8-12 jaar kans maken op een Bibberbotje!

Zaterdag 5 oktober in alle bibliotheken tijdens de openingstijden
Zondag 6 oktober in de Bibliotheek Purmerend tijdens de openingstijden


Maak je eigen (solar)voertuig 6-12 jaar | GRATIS

Wil je reizen over water over de weg of door de ruimte of tijd? Ontwerp een eigen fantasie voertuig dat kan bewegen door zonlicht (solar). Maak een proefmodel van jouw vervoersmiddel tijdens deze speciale Bosvolk avond in de Bieb. Vrij toegang en geschikt voor kinderen van 6 -12 jaar.

Woensdag 9 oktober | 18.30 – 20.00 uur | Bibliotheek Edam (met Bosvolk Edam)

Goochel voorstelling: Reis mee met Professor D
Professor D gaat op reis! Met zijn tijdmachine reist Professor D door verleden, heden en toekomst. Op zoek naar de schat, met een eeuwenoude kaart op zak, om even later een jonkvrouw te redden uit de klauwen van een draak. En als het even niet meezit, dan zorgen zijn uitvindingen wel voor een oplossing. Een eigentijdse voorstelling vol goochelarij, magie en humor gemaakt en gespeeld door Hilbert Geerling, vijfvoudig Nederlands Kampioen Goochelen. Geschikt voor kinderen van 4 – 11 jaar entree € 2,50 kaartverkoop via www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek.

Zondag 13 oktober | 14.30 – 15.15 uur | Bibliotheek Purmerend

Waar is Wally nu weer?
Waar is Wally? Ken je deze leuke zoekboeken getekend door de Engelsman Martin Handford? Al 30 jaar is Wally de meest gezochte persoon ter wereld. Hij maakt de meest buitengewone reizen. Tijdens de Kinderboekenweek reist Wally af naar de Bibliotheek Purmerend. Maar je kent Wally, hij laat zich niet zomaar vinden. Kinderen in de leeftijd van 4-8 kunnen meedoen. Zoek mee en speel de Wally quiz. Toegang is vrij!

Zondag 13 oktober | 13.30 – 14.15 uur | Bibliotheek Purmerend


Kijk voor adressen en openingstijden op www.bibliotheekwaterland.nl.