VOLENDAM - Vroeg beginnen met voorlezen loont! Daarom laat de Bibliotheek (groot)ouders zien hoe leuk en verrassend voorlezen aan baby’s en peuters is en wat je nog meer kunt doen om spelenderwijs taal te ontdekken. Op zaterdag 3 oktober van 10.15 – 11.15 uur is er weer een maandelijkse Peuterparty in de Bibliotheek Volendam.

Net als voorgelezen worden is het beleven van een verhaal goed voor de taalontwikkeling. Martine Zwarthoed is de vaste kracht van de Peuterparty, ze leest eerst een mooi verhaal voor en daarna gaan de kinderen spelenderwijs taal ontdekken. Dat kan door muziek te luisteren of zelf muziek te maken. Door het voorlezen van een kort verhaaltje of voorlezen met het vertelkastje. Maar ook door naar een versje luisteren en beweegspelletjes te doen.

Vanwege de coronamaatregelen wordt er niet gezongen, is er geen koffie/thee of limonade en is aanmelden verplicht. Gratis aanmelden kan via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop. Één kaartje is voor een kind en volwassenen.

De Bibliotheek Volendam is gevestigd aan de Foksiastraat 10. Openingstijden zijn maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 18.00 uur en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek en betalen geen te laat geld. Kijk voor meer Baby en Peuteractiviteiten in de Bibliotheek op www.bibliotheekwaterland.nl/boekstart