VOLENDAM - Vroeg beginnen met voorlezen loont! Daarom laat de Bibliotheek ouders zien hoe leuk en verrassend voorlezen aan baby’s en peuters is en wat je nog meer kunt doen om spelenderwijs taal te ontdekken. Op zaterdag 5 september van 10.15 – 11.15 uur is er weer een Peuterparty in de Bibliotheek Volendam onder de leiding van Martine Zwarthoed.

Net als voorgelezen worden is het beleven van een verhaal goed voor de taalontwikkeling. Martine leest eerst een mooi verhaal voor en daarna gaan spelenderwijs taal ontdekken. Dat kan door muziek luisteren of zelf muziek maken. Een kort verhaaltje of voorlezen met het vertelkastje. Naar een versje luisteren en beweegspelletjes doen.

Vanwege de coronamaatregelen wordt er niet gezongen, is er geen koffie/thee of limonade en is aanmelden verplicht. Er is een Peuterparty op iedere eerste zaterdag van de maand.

Gratis aanmelden kan via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop. Een kaartje is voor 1 kind en een volwassenen samen.

De Bibliotheek Volendam (Foksiastraat 10) is sinds 1 september weer op de gewone tijden open. Dat is: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur – 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.