VOLENDAM - HV KRAS/Volendam en www.doneereenmondkapje.nl slaan de handen nogmaals ineen. Mede door de steun van de Volendamse handbalvereniging vergaarde het belangenloze initiatief veel aandacht. Dit gaf hen de mogelijkheid genoeg geld in te zamelen om meer dan honderdduizend mondkapjes voor de zorg in Nederland aan te schaffen.


Komende donderdag worden twintigduizend mondkapjes geleverd aan het Dijklander Ziekenhuis in Volendam. KRAS/Volendam – in de persoon van algemeen manager Joost Ooms – krijgt de eer dit te mogen overhandigen aan Mark Koorndijk van Coppa, het inkoopadviesbureau voor de zorg en overheid.

De vereniging is blij de gezondheidszorg en de strijd tegen het coronavirus te kunnen ondersteunen en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Zo heeft de samenwerking al bijgedragen aan de ruim 250.000 extra mondkapjes die inmiddels besteld zijn voor ziekenhuizen door het hele land.

Overdracht
De overdracht van de twintigduizend mondkapjes vindt plaats op donderdag 30 april om 10 uur op het parkeerterrein van het Dijklander Ziekenhuis.