EDAM - Op maandag 5 november a.s. om 20.00 uur vindt de uitreiking plaats van twee Koninklijke onderscheidingen, te weten Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vindt plaats in de kantine van het vergadercentrum aan de Schepenmakersdijk 16 in Edam.

De heer C.W. (Cees) Mus is ruim 26 jaar actief geweest als vrijwillige brandweerman. Eerst als manschap en later als chauffeur (tankautospuit, hulpverleningsvoertuig en waarschuwings- en verkenningsvoertuig). Dhr. Mus heeft zich, als timmerman, tevens ingezet voor de verbouwing van de kazerne en het instructielokaal van de Post Edam. Dhr. Mus heeft tevens deel uitgemaakt van de wedstrijdploeg van Brandweer Edam. Tijdens Koninginnedag en Koningsdag heeft hij vele malen geholpen tijdens de Brandweerspelen voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de drie basisscholen in Edam.

De heer A.G. (Berry) bij 't Vuur is ruim 30 jaar brandweerman geweest. Eerst als manschap, daarna als chauffeur/pompbediende, waarschuwings- en verkenningsdiensten, schipper en bevelvoerder. Dhr. Bij 't Vuur was tevens 30 jaar voorzitter van de personeelsvereniging 'De Waakvlam' van Post Edam. Hij heeft zijn kennis voor het brandweervak altijd overgebracht op de nieuwe lichtingen en de vrijwilligers/collega's op zijn post. Hij nam deel aan de werkgroepen: Kleding, voertuigen, millenniumovergang en materiaal.