VOLENDAM - Van Aswoensdag 6 maart t/m 2e Paasdag 22 april wordt voor de 4e keer de Kruiswegwandeling gehouden in Volendam. Deze voert langs een serie van 14 staties, die de lijdensweg van Jezus Christus in beeld brengen.

De 150 jaar oude kruiswegstaties van de Sint Vincentiuskerk behoren tot het Volendammer erfgoed. Voorzien van eigentijdse inspirerende teksten zijn de staties in de Vastentijd op 14 plaatsen in Volendam neergezet. De start is bij Zorgcentrum Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1, 1131 GT Volendam. De wandeling eindigt bij Art Hotel Spaander, Haven 15-19, 1131 EP Volendam. De wandeling duurt ca. 1- 1½ uur. Onderweg is voldoende (horeca)gelegenheid om uit te rusten. De route is rolstoelvriendelijk. Parkeergelegenheid is aanwezig aan de Parallelweg en achter hotel Spaander. De overdekte parkeergarage in de Boegstraat ligt eveneens op loopafstand van het Sint Nicolaashof. Met het openbaar vervoer, neem dan (EBS) bus 316 of bus 110.

De brochure met route is gratis verkrijgbaar bij de VVV naast het Volendams Museum op ca 40 meter van de bushalte “Julianaweg”, bij de start in Sint Nicolaashof, in de kerken en bij Art Hotel Spaander.