DEN HELDER - Noord-Hollandse vissers voeren morgen actie tegen het dreigende verbod op pulsvisserij. De vissers verzetten zich tegen het dreigende verbod van het Europees Parlement op het pulsvissen. Die beslissing valt deze week. De actiebereidheid is groot volgens visser Dirk Kraak uit Den Helder: "We gaan zo overleggen in Urk over hoe en waar de acties plaats zullen vinden,"

Het Europees Parlement wil de elektrische manier van vissen aan banden leggen, na hevige protesten van vooral Franse vissers, die vinden dat de Nederlandse vissers te veel profiteren van de Texelse vinding en vinden dat het veel schade aan het zeeleven aanbrengt.

Alle hoop op versoepeling van het verbod vanuit Nederland lijkt vervlogen, nadat minister Schouten afgelopen weekeinde tijdens een congres van de Christen Unie sprak over een 'fatsoenlijke overgangsperiode' voor de vissers."

Als er een Europees verbod komt op het zogenoemde pulsvissen, vissen met elektriciteit, betekent dat op termijn het einde van de handel in duurzaam gevangen vis in Nederland," heeft Pim Visser, directeur van de visafslagen in Den Helder, Den Oever al eerder gezegd.