VOLENDAM - De nacompetitie gaat aanstaande zaterdag van start tegen PCA/Kwiek in sporthal Opperdam. Samen met Z.A.P. en Fortissimo strijden de vier periodekampioenen om een alles beslissende promotiewedstrijd te mogen spelen tegen de voorlaatste van de Eredivisie. Alyssa Alings, in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie nog de topscorer tegen Fortissimo, is klaar voor de openingswedstrijd tegen Kwiek.

“We hebben in de competitie een keer van hen gewonnen en een keer verloren. Ik denk dat we erg aan elkaar gewaagd zijn en beiden niet opgeven tot het laatste fluitsignaal. Dit blijkt ook uit de vorige wedstrijden. Die waren super spannend en aantrekkelijk voor het publiek.”

De Volendammers zullen, mede door de derde plaats in de reguliere competitie, door de overige ploegen enigszins als favoriet worden bestempeld in de promotiepoule. Zelf zien de Volendamse dames dat anders. Alings: “Ik denk wij onszelf niet als favoriet hoeven te zien. We zijn bezig aan ons eerste seizoen op dit niveau en ik vind dat wij met een derde plek en een periode titel al erg trots op onszelf mogen zijn. De nacompetitie is wat dat betreft een mooie kers op de taart. We gaan er natuurlijk wel voor om elke wedstrijd te winnen en willen nog minimaal zes mooie uitslagen neerzetten."

Strijden voor iedere bal
In voorbereiding op de wedstrijd tegen Kwiek doen de Volendammers geen speciale dingen. “Wij doen niets anders dan normaal. Tijdens de trainingen proberen we wel zoveel mogelijk wedstrijdsituaties na te bootsen. We praten veel met elkaar over wat er in de wedstrijd voor kan komen en zo proberen wij ons voor te bereiden op het weekend. Hoe we dat precies doen kan ik natuurlijk nog niet vertellen. Daarvoor zal het publiek zaterdag naar sporthal Opperdam moeten komen om het te zien. Wel kan ik zeggen dat wij zestig minuten lang voor iedere bal gaan strijden en honderd procent inzet zullen tonen."

De wedstrijd tussen Garage Kil/Volendam en PCA/Kwiek begint zaterdag om 19 uur in sporthal Opperdam.