VOLENDAM - Na de spectaculaire 2-1 zege op koploper Cambuur in Leeuwarden ontvangt FC Volendam vrijdagavond Jong PSV. Met die ploeg heeft de formatie van Wim Jonk nog een appeltje te schillen na de eerdere ontmoeting in Eindhoven dit seizoen. De aftrap in het Kras Stadion is om 20:00 uur.


FC Volendam begon vorige week waar het voor de winterstop mee was geëindigd; punten pakken met goed en aanvallend voetbal. Ook Cambuur werd na een knappe overwinning aan de zegekar geregen. Daarmee verkleinden de oranjehemden de achterstand op de koploper naar vijf punten. In de laatste tien duels verzamelden de Volendammers maar liefst 28 punten. Alleen de wedstrijd tegen De Graafschap eindigde in een gelijkspel. Het team van Jonk heeft nog één punt nodig om het seizoentotaal van afgelopen jaargang (41) te evenaren.

Even terug naar eerder dit seizoen: oktober 2019. Het Nieuwe Oranje was nog zoekende naar de juiste formatie en het rendement moest nog omhoog. Dat resulteerde in een pijnlijke nederlaag tegen Jong PSV. Jelle Duin schoot FC Volendam vanaf de strafschop stip nog op voorsprong, maar de Eindhovenaren toonden veerkracht en versloegen de Oranje-formatie met 3-1. Het enige lichtpuntje die wedstrijd was het debuut van Micky van de Ven.

Jong PSV beleeft een wisselvallig seizoen en staat na 21 wedstrijden op een 17e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Peter Uneken speelde afgelopen maandagavond gelijk tegen Jong Ajax. Uneken heeft wel de beschikking over het jonge Belgische aanvalsduo Sekou Sidibe en Cyril Ngonge. Beide spelers scoorden al vijfmaal dit seizoen.

Van de zes eerdere ontmoetingen aan de Dijk won FC Volendam er vijf. Alleen vorig jaar werd er met 3-0 verloren van de beloftenploeg van PSV. Bert Steltenpool beleefde op 11 september 2015 zijn finest hour is het shirt van Volendam. De aanvaller zorgde er met een hattrick voor dat de thuisclub met 3-0 wist te winnen. Dit is meteen de grootste zege van FC Volendam op Jong PSV.

Welke Volendammer kruipt vrijdagavond in de huid van Steltenpool en bezorgt de trouwe fans een nieuwe overwinning?

Laatste vijf ontmoetingen

12-04-19 | FC Volendam - Jong PSV: 0-3

03-11-17 | FC Volendam - Jong PSV: 1-0
Henny Schilder

25-11-16 | FC Volendam - Jong PSV: 1-0
Kevin van Kippersluis

11-09-15 | FC Volendam - Jong PSV: 3-0
Bert Steltenpool (3x)

07-11-14 | FC Volendam - Jong PSV: 1-0
Kevin Brands

Scheidsrechter
De wedstrijd staat onder leiding van de 26-jarige Robin Gansner. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Langeland en Persoon.