VOLENDAM - Babs van Starrenburg komt volgend seizoen Garage Kil/Volendam versterken in de Eredivisie. De negentienjarige rechterhoekspeelster kwam het afgelopen seizoen uit voor hoofdklasser SV Zeeburg.

“Op mijn vierde ben ik begonnen bij EHC in Den Haag”, vertelt Van Starrenburg. “Dit was best een kleine club. Doordat ik naar meer uitdagingen zocht ben ik overgestapt naar VENECO Venlo en trainde ik elke week bij Handbalschool Rijnmond tot ik een jaar of zestien was. Toen ik vorig jaar in Amsterdam ging studeren en wonen was het qua reizen niet meer te doen. Ik ben toen ook bij Zeeburg gaan spelen. Dat ligt in Diemen en was voor mij een stuk dichterbij."

Komend seizoen maakt Van Starrenburg de overstap naar Volendam. “Ik wil mezelf steeds blijven uitdagen om te ontwikkelen en ik ben ervan overtuigd dat ik ontzettend veel kan leren van zowel de dames van Volendam als van trainer Ruud van den Broeck. Ik kijk ontzettend uit naar volgend seizoen en wat het allemaal voor moois gaat brengen.”

Van den Broeck is blij met de komst van zijn nieuwe speelster. “Babs zal vooral veel in zichzelf moeten investeren en daar gaat zij alle hulp bij krijgen. Ze gaat op de positie van de gestopte Anja Tol spelen en dat zijn grote schoenen om te vullen. De stap van de hoofdklasse naar ons niveau getuigt van moed en geloof in eigen kunnen en daar houd ik van. De selectie is nu rond en klaar voor het debuutseizoen in de Eredivisie.”