VOLENDAM - Jaap Beemsterboer gaat KRAS/Volendam na dit seizoen verlaten. De 25-jarige linkeropbouwer heeft een overeenstemming bereikt met het Duitse VfL Eintracht Hagen, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

Beemsterboer speelt al sinds 2008 in het vissersdorp. Het product uit de eigen jeugdopleiding ontpopte zich de laatste jaren tot een dragende kracht bij KRAS/Volendam en maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Oranje. Met zijn snoeiharde worpen van afstand heeft hij menig team uit de BENE-League pijn gedaan. Ook dit seizoen werd de naam van de Wervershover al 69 keer op het scorebord genoteerd.

“We hebben Jaap zien opgroeien bij onze club”, reageert algemeen manager Joost Ooms. “Hij is vroegtijdig uit zijn ouderlijk huis gegaan om zijn topsportambities waar te maken. De club heeft altijd geholpen met het belopen van deze lange en ingewikkelde weg. We zijn dan ook bijzonder trots dat hij als echte KRAS/Volendammer de kans krijgt om deze stap te maken. We zullen hem na zijn avonturen in het buitenland vanzelfsprekend graag weer verwelkomen in Volendam.”

Springplank
Met de transfer van Beemsterboer wordt eens te meer bewezen dat KRAS/Volendam een uitstekende springplank is voor ambitieuze talenten. Zo gingen spelers als Dani Baijens, Jorn Smits, Rutger ten Velde, Joey Duin, Marco Beers en Jasper Adams hem al voor. In een eerder stadium maakte ook Gerrie Eijlers als jong talent bij KRAS/Volendam deze stap, om vervolgens in Duitsland uit te groeien tot een van de beste keepers ter wereld.