KATWIJK - De vissersderby tussen Quick Boys en de beloften van FC Volendam heeft een zege opgeleverd voor de thuisploeg. De van VVSB overgekomen Tommy Bekooij kroonde zich tot man van de wedstrijd door alle Katwijkse doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Beide ploegen lieten zien een aanwinst te zijn voor de Tweede Divisie. Quick Boys begon sterk en kwam op voorsprong door een strafschop van Bekooij die zelf was gevloerd door aanvoerder Van de Ven. Hierna nam FC Volendam het initiatief over en mocht de thuisploeg met name keeper Paul van der Helm dankbaar zijn die Roy Tol drie keer van het scoren afhield waardoor men met 1-0 ging rusten.

In de tweede helft was het de voor het eerst in de basis startende Bekooij die de wedstrijd besliste door eerst een vrije trap achter keeper Lauwers te schieten en vervolgens een assist van Van Eeuwijk op waarde schatte om zijn hattrick te voltooien. Een klein kwartier voor tijd mocht Roy Tol vanaf de strafschopstip nog wel de eer redden voor de Volendammers.

Quick Boys - Jong FC Volendam 3-1 (1-0)
17. Bekooij (pen.) 1-0
59. Bekooij 2-0
67. Bekooij 3-0
77. R. Tol (pen.) 3-1