VOLENDAM - Het eerste herenteam van HV KRAS/Volendam staat voor een belangrijke periode in het seizoen. Om aansluiting te houden met de top-vier van de BENE-League zullen er de komende weken veel punten moeten worden gepakt. Iets wat met twee verre uitwedstrijden, tegen Handbal Tongeren en Sporting NeLo, en een thuisduel tegen de huidige nummer vijf, Herpertz Bevo Hc, niet gemakkelijk zal zijn. De eerste test is aankomende zondag tegen Tongeren, de nummer negen van de competitie.

Deze ploeg maakte een vliegende start in de BENE-League met veel nieuwe spelers. Na vijf rondes stond de ploeg op een derde plek, mede door een overwinning op OCI-Lions in Sittard. Twee weken daarna won KRAS/Volendam in de eigen hal met 28-27 van de mannen uit Tongeren. Vanaf dat moment zijn de mannen uit Tongeren afgezakt naar het rechter rijtje. Echter zijn de Belgen, met maar vijf punten minder dan KRAS/Volendam, ook nog altijd in de race voor de Final Four.

KRAS/Volendam moet beter beginnen aan de wedstrijd dan tegen HC Visé BM. Ondanks de geweldige inhaalslag verloren zij hun thuiswedstrijd (10-19 met rust en 31-32 als eindstand). Tegen Tongeren zullen de mannen feller moeten beginnen aan de wedstrijd en zo de twee punten mee terug te nemen naar het vissersdorp. Dit zullen zij doen zonder Geert Hinskens en Dennis Schellekens. Tim Claessens hoopt weer minuten te gaan maken als zijn enkel dit toelaat.

De wedstrijd wordt gespeeld op zondag om 16 uur in de Eburons Dome.