AMSTERDAM - Op zondag 22 september organiseert Le Champion de 13e BinckBank Dam tot Dam FietsClassic met afstanden van 40, 60, 85, 105 en 150 km. Met start en finish voor het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam, passage door de IJtunnel en routes langs prachtige Noord-Hollandse plaatsen met 'dam' in de naam, zoals Edam, Volendam en Monnickendam, is dit fietsevenement uitgegroeid tot een echte klassieker.

De Dam in hartje Amsterdam staat op zondag 22 september de hele dag in het teken van fietsen. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument vormen het decor voor deze unieke start- en finishlocatie. Na het startschot op de Dam volgt als snel het tweede hoogtepunt, de unieke passage door de IJtunnel. Hierna volgt een parcours, afhankelijk van de gekozen afstand, langs diverse 'dammen' in Noord-Holland.

Edam Volendam en Monnickendam
Duizenden deelnemers zullen door Volendam, Edam en Monnickendam de 85, 105 en 150 km fietsen. Na Volendam volgt de gezellige verzorgingspost Bierderij Waterland in Monnickendam. Naast de 85, 105 en 150 km komen ook de deelnemers van de 60 km route langs bij deze verzorgingspost. Verzorgingspost Bierderij Waterland is open van 10.30 tot 15.00 uur. De route gaat daarna verder via Uitdam en Durgerdam. Vervolgens over de Amsterdamse bruggen door de binnenstad terug naar de finish op de Dam.

Longfonds
Het goede doel van de BinckBank Dam tot Dam FietsClassic is ook dit jaar het Longfonds. Bij inschrijving kun je een donatie doen aan het Longfonds en als je echt in actie wilt komen kun je een speciale actiepagina aanmaken om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen.

Inschrijven
De BinckBank Dam tot Dam FietsClassic is met afstanden over 40, 60, 85, 105 en 150 km geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems en elektrische fietsen. Voor de snelle beslissers loont het de moeite om zo snel mogelijk in te schrijven, t/m maandag 9 september geldt namelijk het early bird tarief. Hierna is inschrijven t/m donderdag 19 september nog mogelijk tegen het late bird tarief. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.binckbankdamtotdamfietsclassic.nl.