VOLENDAM - KRAS/Volendam heeft zich verzekerd van de diensten van Alexander Binderis. De 23-jarige cirkelspeler en Amerikaans international komt over van het Zweedse IFK Tumba. “Gesprekken zorgden voor een goed gevoel."

Binderis speelde eerder voor Huddinge HK en Hammarby Handboll. Het contact met KRAS/Volendam kwam op gang na een aanbeveling van landgenoot Mark Ortega. De hoofdtrainer van damesteam Garage Kil/Volendam raakte met Jan Kes, vanuit de technische commissie betrokken bij de scouting van de herentak, in gesprek over de zoektocht naar een nieuwe cirkelspeler

.“Zo ben ik in contact gekomen met Jan”, vertelt Binderis. “We spraken over de club en of ik interesse had hier te komen spelen. In maart zou ik naar Nederland komen om een paar keer mee te trainen, maar door de coronacrisis ging dat niet door. We hielden daarna contact en ik sprak ook met Hans van Dijk en andere mensen van de club. De gesprekken zorgden voor een goed gevoel en ik heb ook de bondscoach van Amerika om advies gevraagd. Hij vond KRAS/Volendam ook een goede stap voor mij.”

De afgelopen seizoenen verbleef Binderis in Zweden, dat door de coronamaatregelen momenteel een oranje reisadvies heeft. “Ik ben bij mijn aankomst in Volendam direct in quarantaine gegaan. Ik moet nu nog anderhalve week uitzitten, dus ik heb van de club wedstrijdbeelden gekregen om te bestuderen. Wel moet ik nog even geduld hebben voordat ik mijn nieuwe teamgenoten kan ontmoeten.”

Team USA
De Amerikaan groeide op in Zweden en bezit daardoor een dubbele nationaliteit. “Ik heb voor zowel Amerika als Zweden jeugdinterlands gespeeld, maar toen ik twintig jaar was koos ik voor Team USA. Zij speelden dat jaar in de kwalificatierondes voor de IHF Men's Junior World Championship en ik wilde graag voor het land uitkomen.”

Het publiek in Volendam kan met Binderis een energieke speler verwachten. “Ik geef altijd alles en worstel als cirkelspeler graag met mijn tegenstanders. Ik ben loyaal naar het team en laat mezelf horen op het veld.”

Kes: ‘Verwachten dat hij zich moeiteloos zal aanpassen'

“We hebben intern met de technische staf veel gesproken over wat voor type speler we nodig hadden", vertelt Kes. "We zochten een fysiek sterke cirkelloper, die als leider voorop gaat in de strijd. Mark Ortega gaf ons aan de hand van dit profiel de tip om Alexander te bekijken. We verwachten dat hij zich moeiteloos zal aanpassen in Nederland en kijken uit naar het moment dat hij zich bij de groep kan voegen."

Met het aantrekken van Binderis krijgt de selectie van KRAS/Volendam steeds meer vorm. Eerder werd al bekend dat Dennis Schellekens, Jordy Baijens en Jorn Smits in het oranje actief blijven. Volendammer Stefan Schilder zette vanuit de beloftenploeg definitief de stap naar het eerste team. Rob Goudriaan is naast Binderis vooralsnog de enige nieuwkomer.