VOLENDAM - Erik Blaauw maakt komend seizoen de overstap naar HV KRAS/Volendam. De middenopbouwer komt over van Green Park Aalsmeer om zich in het vissersdorp verder te ontwikkelen in het oranje van de Volendamse handbalvereniging.

De 21-jarige Blaauw was toe aan een nieuwe prikkel in zijn handbalcarrière. “Daardoor heb ik Hans van Dijk aangeschoten en gevraagd naar de situatie in zijn ploeg voor het komende seizoen. Hij was toen net gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van KRAS/Volendam en wilde wel met me rond de tafel gaan zitten. Het balletje is daarna gaan rollen."

Zwart of oranje
De drijfveer voor de gevoelige overstap ligt dan ook puur bij de eigen ontwikkeling. “Bij de achterban van Aalsmeer zal er misschien met wat verbazing worden gereageerd en daar heb ik begrip voor. Ik wil actief zijn op het hoogste niveau en of dat in een zwart of een oranje tenue is maakt mij niet uit.”

Blaauw begon zijn handbalcarrière bij Rijnstreek, waarna hij via Aalsmeer als achttienjarige de overstap maakte naar OCI-Lions. Hier maakte hij met de opleidingsploeg indruk in de Eredivisie. In 2017 keerde hij terug naar Aalsmeer om in de BENE-League te spelen.

Met Blaauw haalt KRAS/Volendam naar eigen zeggen een hardwerkende speler binnen die alles over heeft voor de sport en graag prijzen wil winnen. Zelf is hij door de beladen Noord-Hollandse derby ook al bekend met zijn aanstaande werkgever. “Ik had in Volendam altijd het gevoel dat het een echte vereniging is waar iedereen elkaar kent. Ik kijk er dan ook naar uit om hier een deel van te mogen uitmaken. Ook merkte ik dat het publiek op de tribunes er tijdens wedstrijden echt achter kan gaan staan. KRAS/Volendam haalt daar veel kracht uit en dat moet als speler een goed gevoel geven.”

Kes: ‘Spelverdeler met veel potentie’
Jan Kes, namens de technische commissie betrokken bij het eerste herenteam van KRAS/Volendam, is verheugd dat Blaauw naar Volendam komt. “Erik is een talentvolle handballer die uiteindelijk de stap naar het buitenland wil maken. Door zijn goede spelinzicht en dreiging zien we in hem spelverdeler met veel potentie. Erik was dit jaar al in gesprek met buitenlandse teams maar we zijn blij dat hij de komende twee jaar voor KRAS/Volendam heeft gekozen.”