VOLENDAM - Thuis winnen van NEC, dat lukte FC Volendam deze eeuw nog niet. Voor de laatste overwinning op de Nijmeegse ploeg moeten de supporters van FC Volendam terug naar de vorige eeuw, naar 25 maart 1998 om precies te zijn. Mede dankzij twee assists van de huidige assistent-trainer Johan Steur won FC Volendam toen met 2-0. Gaat het de Volendammers lukken om de eerste thuiszege op NEC van deze eeuw bij te schrijven? De wedstrijd in het KRAS Stadion begint om 20.00 uur.

Die droogte wordt mede veroorzaakt door het feit dat FC Volendam en NEC elkaar sinds de eeuwwisseling slechts vier keer troffen aan De Dijk. In het Eredivisie-seizoen 2008/’09 was FC Volendam heel dicht bij een driepunter. Destijds maakte Milano Koenders in blessuretijd de 1-0 van Melvin Platje ongedaan, waardoor de punten werden gedeeld. In 2003, toen ook in de Eredivisie, waren twee rake penalty’s van Maurice Buys niet voldoende voor de winst: 2-3.

Zure druiven
Voor FC Volendam waren de druiven zuur na de thuisnederlaag tegen Jong PSV, afgelopen vrijdag. Het creëerde voldoende kansen (waaronder drie schoten op de lat), maar wist niet te scoren. Jong PSV was een stuk effectiever en ging er uiteindelijk met een 0-3 overwinning vandoor.

Eindsprint
NEC lijkt precies op tijd zijn eindsprint die moet leiden tot een ticket voor de play-offs te hebben ingezet. Waar de Nijmegenaren vooraf nog werden getipt als een van de mogelijke titelkandidaten, bivakkeert NEC dit seizoen vooral in het rechterrijtje. Het boekte na de winterstop een aantal uitstekende resultaten, zoals de 5-0 overwinning op Almere City FC en FC Den Bosch, maar liep ook tegen een aantal zeperds aan, zoals de nederlagen thuis tegen Jong Ajax (1-2) en op bezoek bij Jong AZ (4-0). Laatstgenoemde uitglijder kostte trainer Jack de Gier zijn baan. Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer maken gezamenlijk het seizoen af als eindverantwoordelijken.

Laatste vijf seizoenen
20-10-17 | FC Volendam – NEC: 0-2
15-08-14 | FC Volendam – NEC: 0-2
01-03-09 | FC Volendam – NEC: 1-1 (Melvin Platje)
19-09-03 | FC Volendam – NEC: 2-3 (Maurice Buys 2x)
25-03-98 | FC Volendam – NEC: 2-0 (Dennis Schulp, Marco Boogers)

De wedstrijd staat onder leiding van de 23-jarige Jannick van der Laan. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Vandeursen en Adriaans. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.