VOLENDAM - Garage Kil/Volendam slaat weer toe op de transfermarkt. Met Sharon Bouter als nieuwste aanwinst komt de ploeg van Ruud van den Broeck met zijn derde versterking. De 23-jarige linkeropbouwster komt over van de huidige landskampioen VOC Amsterdam.

Bij VOC is Bouter twee keer kampioen van Nederland geworden. Daarnaast pakte ze ook twee keer de beker en een supercup. Van den Broeck is erg blij met de komst van Bouter. “Dat een speelster van haar kaliber, die al jaren in de top meedoet bij VOC, kiest voor ons is een groot compliment voor zowel het team als de vereniging.” Bouter komt met Jamie Neijndorff, Sabrina van der Mast en Alyssa Alings volgend seizoen ook voormalig teamgenoten tegen bij Volendam. Daarnaast kent zij Van den Broeck ook al uit haar tijd bij de Amsterdamse handbalclub. “De sfeer en ambities van Volendam trekken mij erg aan. Ook vind ik het leuk om weer herenigd te worden met oud teamgenoten en met Ruud.”

Bouter heeft in totaal twaalf jaar bij VOC gespeeld waarvan er zeven bij het eerste team waren. “De laatste jaren kwamen er steeds meer speelsters van de handbalacademie bij. Daardoor konden we maar één keer per week als een compleet team trainen. Hierdoor miste ik het teamgevoel en raakte ik het plezier een beetje kwijt. Daarnaast ben ik de afgelopen twee jaar ook geblesseerd geweest en ben ik veel bezig met revalideren.” Sharon heeft twee jaar geleden haar voorste kruisband en meniscus afgescheurd. Na een goede revalidatie liep ze een jaar later opnieuw deze blessure op. "Ik ben in januari geopereerd en ik hoop in de eerste seizoenshelft weer aan te sluiten. Ik heb in ieder geval zelf meer vertrouwen in mijn knie dan de vorige keer.”

Van den Broeck heeft hoge verwachtingen van de nieuwe versterking. “Wanneer Sharon aansluit bij het team zal onze opbouwrij nog gevarieerder zijn. Naast dat zij het snelle spelletje goed kan spelen brengt ze ook veel fysiek met zich mee. Ze is een teamspeler die vanuit de tweede lijn een gevaarlijk schot heeft."