VOLENDAM - FC Volendam heeft vrijdagavond een 52 jaar oud record verbroken door voor de 22e keer op rij ongeslagen te blijven. In de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht zegevierde de koploper van trainer Wim Jonk met 2-0.


De eindstand stond al na 35 minuten op het scorebord omdat de thuisploeg de gasten uit Utrecht gelijk met de rug tegen de muur wist te zetten. Gaetano Oristiano opende de score na twaalf minuten toen hij een rebound benutte nadat keeper Nijhuis een vrije trap van Robert Mühren niet onder controle kreeg. Bilal Ould-Chick zorgde voor de 2-0 na een assist van Mühren.

Na de rust was het wat minder van Volendamse kant en kregen ook de Utrechters mogelijkheden. mees Rijks raakte bijvoorbeeld de buitenkant van de paal. Aan de andere kant mikte ook Bilal Ould-Chikh op het aluminium. In de laatste twintig minuten speelde de thuisploeg het duel vervolgens gecontroleerd uit om het nieuwe clubrecord binnen te halen. en weer een stapje dichterbij de rechtstreekde promotie te komen.