AALSMEER - De altijd beladen derby tegen Green Park Aalsmeer is voor HV KRAS/Volendam niet gelopen zoals gehoopt. In een volgepakte Bloemhof in Aalsmeer speelden de Volendammers een zwakke wedstrijd en dat moesten zij bekopen met een ruime nederlaag: 35-26.

Vooral aanvallend was het spel van de ploeg van trainer Peter Portengen bijzonder slordig. Het was dat Aalsmeer nog bijzonder vriendelijk was. De ploeg van trainer Bert Bouwer verknoeide enkele opgelegde kansen en hield daarmee de oranjehemden in leven. Na een 12-8 achterstand kroop Volendam dichterbij en was de schade met rust nog best te overzien: 15-13.

Na de pauze kwamen de Volendammers met 15-15 zelfs op gelijke hoogte. Het spel werd echter niet beter. Zes treffers op rij liet de Bloemhof bijna doen ontploffen. Met 30-22 werd het gat daardoor onoverbrugbaar. Het eindigde uiteindelijk in 35-26.

Green Park Aalsmeer – HV KRAS/Volendam: 35-26.
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Michiel van Gils; Igor Mrsulja 8, Jaap Beemsterboer 4, Florent Bourget 3/3, Geert Hinskens 3, Leon Geus 2, Sander Visser 2, Jordy Baijens 1, Léon van Schie 1, Robin Jansen 1, Marnix Roos 1, Tim Claessens, Zarko Curic, Marc Kok.