VOLENDAM - In een enerverend en open duel zijn de zaalvoetballers van RKAV Volendam vrijdagavond met lege handen gebleven. Tegen Tigers Roermond ging de ploeg van coach Hjalmar Hoekema met 5-6 onderuit.


Na een 0-1 ruststand, een doelpunt dat overigens afgekeurd had moeten worden vanwege een overtreding die er aan voorafging, gebeurde er met name in de tweede helft van alles in Sporthal Opperdam. Met fraaie goals, twee rode kaarten en enkele prachtige hoogstandjes viel er voldoende te genieten voor het publiek.

Na de gelijkmaker van Kik Braspenning komen de Limburgers opnieuw op voorsprong, maar vervolgens laat Faissel Mellah van de gasten zich gaan. Met een bijtende beweging richting het gezicht van Nick Schilder krijgt hij geheel terecht rood. In overtal profiteert Volendam middels de tweede goal van Braspenning. Tigers Roermond komt opnieuw op voorsprong, maar ziet ook keeper Bram Meyers met rood vertrekken na hands buiten het doelgebied. Nick Schilder zorgt vervolgens voor de gelijkmaker en de thuisploeg komt zelfs op voorsprong via de mooiste treffer van de avond, een uithaal van Robin Kwakman. Terwijl Schilder vervolgens nog de lat raakt is het Tigers Roermond dat ineens driemaal op rij scoort. Een late treffer van Schilder kan uiteindelijk de nederlaag niet voorkomen: 5-6.

Hoewel RKAV Volendam na afloop de nodige complimenten oogste staat men na drie wedstrijden slechts op één schamel punt. Komend weekend is er een dubbele kans om dit uit te breiden. Op vrijdag speelt men dan opnieuw thuis als Os Lusitanos op bezoek komt, terwijl er zondag een uitwedstrijd bij ZVV Ede op het programma staat.