ROSMALEN - De wedstrijd tegen OJC Rosmalen stond zaterdag in het teken van de terugkeer van een aantal langdurig geblesseerde spelers. Brian Plat en Alex Plat waren beiden sinds het duel tegen ADO '20 niet meer inzetbaar geweest, maar Joey Veerman stond al veel langer aan de kant. A-junior Jay Kruiver bleef echter gewoon op de rechts achter positie, want hij doet het de laatste weken uitstekend. De ingrediënten voor de wedstrijd waren dus goed en mede daardoor werd het een heuse show, met spits Dani van der Moot in de hoofdrol.

Net als een week eerder in Cuijk was het de ploeg van Johan Steur die snel op voorsprong kwam. Het was niet zi snel als tegen JVC, maar in de derde minuut stond de 0-1 al op het bord. Dani van der Moot reageerde attent op een knal van Martijn Kaars die terug ketste van de lat. Met zijn hoofd zorgde hij voor opnieuw een vroege voorsprong. En het werd een ware stormloop op het doel van OJC Rosmalen. Kans op kans werd gemist en zo leek de rust met een 0-1 stand bereikt te worden. Maar kort voordat de scheidsrechter de ploegen naar de kleedkamers stuurde was het op aangeven van Martijn Kaars opnieuw Dani van der Moot die de bal langs de doelman tikte. Zo was de marge iets groter halverwege ondanks dat het al zomaar 0-5 had kunnen staan.

Na de rust ging het team van Johan Steur rustig door met aanvallen. Nu duurde het net wat langer dan voor de rust voordat er een doelpunt viel. Opnieuw de wel bekende tandem "Kaars-Van der Moot" die verantwoordelijk was voor het doelpunt. Ditmaal was het een corner van Martijn Kaars die door Dani van der Moot werd binnen gekopt. Maar Van der Moot is ook niet zelfzuchtig, want even later bood hij de juist ingevallen Max Veerman de kans op de 0-4. En die maakte de vervanger van Joey Veerman ook keurig. Vooral de aanval, met één keer raken, die aan de basis stond van deze goal was om te smullen. Nadat Gerry Vlak op ruim tien minuten voor het einde nog een strafschop gekeerd zag worden door de doelman, was het Dani van der Moot die voor het slotakkoord verantwoordelijk was. Hij maakte er nog twee in de laatste tien minuten en bracht zijn totaal deze wedstrijd daarmee op vijf goals. In de negen wedstrijden dat hij nu met Jong FC Volendam heeft meegedaan staat de teller nu op veertien goals. In slechts één wedstrijd scoorde hij niet. En met deze huiskamer vraag sluiten we het verslag af. Volgende week zaterdag speelt Jong FC Volendam om 18:00 uur in het eigen Kras Stadion tegen Dongen. Een week voor de Kerst werd daar met 2-1 verloren, dus de mannen van Johan Steur hebben nog iets recht te zetten. Eerst gaan we morgen staren naar Teletekst pagina 835 om te zien welke achtervolgers deze week punten laten liggen.

OJC Rosmalen - Jong FC Volendam 0-6 (0-2)
3. Van der Moot 0-1
45. Van der Moot 0-2
59. Van der Moot 0-3
75. M. Veerman 0-4
79. Van der Moot 0-5
85. Van der Moot 0-6