VOLENDAM - HV KRAS/Volendam versterkt zich komend seizoen met Collin de Vette. De rechteropbouwer komt over van Wematrans/Quintus om in de top van de BENE-League te spelen.

“Voor mij is dit een stap hogerop”, vertelt 24-jarige linkshander. “Met Quintus bungelden we de afgelopen jaren steeds ergens onderaan en gaan we nu na drie jaar degraderen uit de BENE-League. Ik had eigenlijk de intentie om volgend seizoen fulltime te gaan werken, maar toen KRAS/Volendam aanklopte ging het toch kriebelen. Het kwam in een stroomversnelling toen ik in gesprek raakte met Jan Kes en Hans van Dijk. Het gevoel was gelijk goed en dat heeft me overgehaald.”

De Vette speelt al vanaf de jeugd bij de handbalvereniging uit Kwintsheul. Hij omschrijft zichzelf als een schutter en was dit seizoen al goed voor dertig treffers. “Ik ben iemand met aanvallende kwaliteiten die goed zijn best doet en altijd hard werkt. Ik ben een linkshandige rechteropbouwer en daar zijn er niet veel van. Ik kom naar Volendam om voor de prijzen te spelen. Dat is iets wat ik bij Quintus tot dusverre wel heb gemist, dus daar kijk ik erg naar uit.”

Kes: ‘Enkele jaren ervaring in de BENE-League’
“Op de positie van rechteropbouw zijn er wat ontwikkelingen”, reageert Kes, die namens de technische commissie betrokken is bij het eerste herenteam. “Daardoor moesten we schakelen. Collin hadden we al langer op ons lijstje staan en hebben we benaderd. Na een goed gesprek gaf Collin zelf ook aan dolgraag voor deze kans te willen gaan. Hij heeft natuurlijk al enkele jaren ervaring in de BENE-League en we verwachten dat hij zich met ons topsportprogramma verder zal ontwikkelen.”