VOLENDAM - HV KRAS/Volendam kondigt met trots de benoeming aan van Debbie Bont als hoofdtrainer van Garage Kil/Volendam. Met haar indrukwekkende staat van dienst als voormalig Nederlands international en wereldkampioen, plus haar rijke ervaring bij diverse topclubs in binnen- en buitenland, brengt Debbie Bont een schat aan kennis en expertise met zich mee naar de club.


Na meer dan dertien jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld, heeft Debbie Bont vorig jaar besloten te stoppen bij topclub Metz en iets eerder al met haar interlandcarrière. "Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mooie momenten en successen die ik heb mogen ervaren in het Nederlandse handbalteam en bij diverse topclubs in grote handballanden Duitsland, Denemarken en Frankrijk," aldus Bont. "Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, waarbij ik mijn passie voor handbal kan overdragen aan de talenten van de toekomst. Naast mijn werk voor het damesteam zal ik me ook een aantal uren per week inzetten voor het trainen van de jeugd bij Volendam."

Debbie Bont heeft niet alleen als speler, maar ook als coach ervaring opgedaan. Zo heeft ze als trainer en coach gewerkt bij UHC Salzburg in Oostenrijk, waar ze waardevolle ervaring heeft opgedaan in het leiden en begeleiden van een team. "Dankzij Salzburg kon ik ook direct na mijn actieve carrière starten met de Handbal Trainer 4 opleiding, daar ben ik ze erg dankbaar voor." De manier van coaching wil ze laten kenmerken door een balans te vinden tussen handbal vaardigheden, fysieke prestaties, maar ook op mentale weerbaarheid en teamdynamiek.

"Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om als coach een goede balans te vinden tussen het ontwikkelen van spelers op sportief en persoonlijk vlak," zegt Bont. "Mijn doel is om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren waarin spelers kunnen groeien, zowel binnen als buiten het veld."

De benoeming van Debbie Bont als hoofdtrainer markeert een nieuw hoofdstuk voor HV KRAS/Volendam. Het bestuur kijkt uit naar een succesvolle samenwerking en naar de positieve impact die de jonge Bont zal hebben op zowel het dameshandbalteam als de bredere handbalgemeenschap in Volendam en daarbuiten.

"Een lokale held met trainersambitie van het kaliber van Debbie Bont is een enorme aanwinst voor onze club," zegt Joost Ooms van HV KRAS/Volendam. "We zijn ervan overtuigd dat onder haar leiding ons dameshandbalteam een nieuw impuls zal krijgen en dat ze een inspiratie zullen zijn voor jonge handbaltalenten in onze gemeenschap en in Nederland."

Debbie Bont neemt haar nieuwe rol als hoofdtrainer bij de dames van Garage Kil/Volendam op zich met ingang van juni 2024. Ze is op dit moment samen met de club bezig om haar staf rond te maken voor volgend seizoen.

De club kijkt uit naar een succesvolle en vruchtbare samenwerking met een van Nederlands meest gerespecteerde handbalsters in het afgelopen decennium.