VOLENDAM - De strijd om de landstitel is nog lang niet gestreden! Aankomende zondag neemt KRAS/Volendam het in een nagenoeg uitverkocht sporthal Opperdam opnieuw op tegen Green Park Aalsmeer. De streekderby heeft zelden zo'n grote inzet gehad.

De eerste slag in de Best of Three om het kampioenschap van Nederland werd gewonnen door Green Park Aalsmeer. In een bloedstollende derby in waren de ploegen in sporthal De Bloemhof gelijkwaardig aan elkaar. Het bleef tot de laatste seconde spannend, maar de Volendammers trokken uiteindelijk aan het kortste eind: 24-23.

In sporthal Opperdam hoopt KRAS/Volendam aanstaande zondag (16.00 uur) een derde wedstrijd in de strijd om de landstitel af te dwingen. De oranjehemden wonnen dit seizoen in eigen huis al twee keer eerder van de streekgenoten. Ook morgen is een overwinning noodzakelijk om de balans in de Best of Three weer gelijk te trekken. In dat geval wordt er een week later een beslissingswedstrijd gespeeld in sporthal De Bloemhof.

De ploeg van trainer Peter Portengen kan wat dat betreft vertrouwen tanken uit het vorige thuisduel tegen Green Park Aalsmeer. In de laatste wedstrijd van de nacompetitie dwong KRAS/Volendam een finaleticket af tegen de Aalsmeerders. KRAS/Volendam was de bezoekers de hele wedstrijd de baas en won met 24-21.