AMSTERDAM - Drie doelpunten van Boy Deul, waarvan twee uit een strafschop, hebben FC Volendam langs Jong Ajax geholpen. Op De Toekomst won de ploeg van trainer Hans de Koning met 1-3.

In een leuke openingsfase scoorden beide ploegen eenmaal. Duel opende de score in de zevende minuut na een assist van Doodeman, nadat hij vlak daarvoor nog een grote kans gemist had. Het Jong Ajax van trainer Michael Reiziger kwam twee minuten later op gelijke hoogte toen Lassina Traoré uit een corner kon binnen koppen. Ook hierna ging het over en weer. Zo kopte Volendammer Jari Vlak op de lat en moest keeper Van Stappershoef aan de andere kant in actie komen bij een schot van Gravenberch. De doelman van Volendam onderscheidde zich daarna ook bij pogingen van Kuhn, Bijleveld en Ekkelenkamp, maar had namens Volendam ook Visser een doelpunt op zijn schoen, maar tot de rust werd er niet meer gescoord

.Na de pauze zat het de gasten gelijk mee toen Dest een overtreding maakte op Berenstein. De Ajacied kon met rood vertrekken en Duel bleef koelbloedig vanaf elf meter. Toen tien minuten later Gravenberch hands maakte mocht Deul opnieuw aanleggen vanaf elf meter en wederom met succes. Hoewel Ajax in het laatste half uur op zoek ging naar de aansluiting speelde de oranjehemden het duel professioneel uit om de drie punten te incasseren.

Jong Ajax - FC Volendam 1-3 (1-1)