VOLENDAM - De oefenwedstrijd tussen FC Volendam en Jong AZ is vrijdagavond in een gelijkspel geëindigd. In een regenachtig maar levendig duel stond het na negentig minuten 3-3. Rodney Antwi was de grote man aan de zijde van de thuisploeg door in de eerste helft drie keer te scoren. Desondanks kon FC Volendam de 3-1 voorsprong niet vasthouden.

Antwi had na een ruimkwartier al twee keer het net gevonden en er waren zelfs goede kansen op 3-0. Nog binnen het eerste half uur deed Dorin Rotariu iets terug door met een ferme knal keeper Van Stappershoef kansloos te laten. Vier minuten later was de marge echter alweer twee toen Antwi zijn derde van de avond binnen schoot.

Waar de thuisploeg in de eerste helft verzuimde om meer kansen te benutten daar deed Jong AZ dat in de tweede helft wel, mede gesteund door een stevige wind in de rug. De in de rust ingevallen Vince Gino Dekker was bij twee snelle aanvallen de afmaker en bepaalde daarmee de eindstand op 3-3.

71. Vince Gino Dekker 3-3

Opstelling FC Volendam:Jordi van Stappershoef, Robin Schouten (76. Mohamed Betti), Marco Tol (46. Ties Evers), Daan Klinkenberg (86. Darryl Bäly), Paul Kok, Alex Plat (76. Gerry Vlak), Martijn Kaars, Joey Veerman, Teije ten Den (46. Enzo Stroo), Kevin Visser (86. Nick Runderkamp), Rodney Antwi (86. Derry John Murkin)

Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Henri Weigelt (64. Levi Opdam), Joris Kramer, Mauro Savastano; Tijjani Reijnders, Mees Hoedemakers, Kenzo Goudmijn (64. Mees Kaandorp); Dorin Rotariu (46. Kai Koreniuk), Ferdy Druijf (64. Jelle Duin), Mohamed Taabouni (46. Vince Gino Dekker)

Voor beide teams begint volgende week de competitie in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam speelt op vrijdagavond thuis tegen FC Den Bosch terwijl Jong AZ op maandagavond Almere City FC ontvangt.