HELMOND - Het was uiteindelijk de kleinste man op het veld die koppend voor opluchting zorgde bij FC Volendam. De equipe van trainer Wim Jonk wist vrijdagavond in Helmond dan toch de eerste zege van het seizoen te pakken doordat invaller Nick Doodeman in blessuretijd de 0-1 tegen de touwen wist te koppen.

Doodeman kopte raak na een afgemeten voorzet van Derry John Murkin en zorgde daarmee voor opluchting in het Volendamse kamp. Zeker nadat scheidsrechter De Graaf affloot kort nadat hij Helmond Sport nog wel liet aftrappen.

In de negentig minuten daarvoor leek het duel lang te eindigen zoals het begon. Met name FC Volendam dat met één punt uit drie duels teleurstellend was begonnen knokte voor wat het waard was, maar de kansen bleken schaars. Pas in de laatste minuten van het duel leken de beide teams voor de winst te gaan. De thuisploeg kreeg een goede mogelijkheid via Jordy Thomassen die de voet werd dwars gezet door Mike Eerdhuizen en eigenlijk had Zakaria El Azzouzi, die voor het eerst na lang blessureleed in de basis begon, de Volendammers op voorsprong moeten brengen, maar miste jammerlijk. Dat het Doodeman even later wel lukte zorgde dan ook voor dolle vreugde bij FC Volendam.

Helmond Sport - FC Volendam 0-1 (0-0)
90+2. Doodeman 0-1