BOCHOLT - KRAS/Volendam is met een valse start begonnen aan de BENE-League. Op bezoek bij titelhouder Achilles Bocholt kende de ploeg van trainer Hans van Dijk een dramatisch begin en keek het tegen een forse achterstand aan. De ploeg vocht zich echter knap terug, stond in de tweede helft even op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met minimale cijfers: 27-26.

Het duel in België, dat door Europese verplichtingen van de Volendammers doordeweeks moest worden afgewerkt, dreigde uit te lopen in een nachtmerrie toen de oranjehemden na negen minuten op een 8-0 achterstand stonden. De gasten schrokken vanaf toen wakker en lieten zien ook alleraardigst te kunnen handballen. Zoetjesaan kroop Volendam dichterbij. Met de rust was de achterstand nog maar twee: 16-14.

Tim Claessens, met acht goals de trefzekerste Volendammer, gooide de dijkbewoners daarna zelfs op een 18-19 voorsprong. Vanaf dat moment hielden beide teams elkaar in het vizier. Nadat Collin de Vette met rood moest vertrekken – hij onderbrak hardhandig een break – sloeg Bocholt met 26-24 een klein gaatje. Florent Bourget verkleinde vanaf de strafworplijn de marge naar 27-26, nadat ook Bocholt-speler Quinten Colman een rode kaart kreeg. Er was echter dusdanig weinig tijd dat de Volendammers geen aanval meer konden opzetten.

Komende zaterdag staat Volendam voor een loodzware opgave, wanneer het in de Opperdam zes treffers goed moet maken tegen het Kroatische RK Porec.

Achilles Bocholt - HV KRAS/Volendam 27-26 (16-14)

Scores KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Tim Claessens 8, Jort Neuteboom 5, Sander Visser 2, Collin de Vette 2, Robin Jansen 2, Leon Geus 2, Erik Blaauw 2, Florent Bourget 2/2, Ognjen Lekovic 1, Jeroen Roefs.