VOLENDAM - Ondanks dat FC Volendam geen en Telstar slechts een theoretische kans heeft op het halen van de play-offs, staat er tijdens onderlinge confrontaties tussen de twee Noord-Hollandse teams meer op het spel dan alleen de punten. Komende vrijdag bepalen de twee ploegen in Velsen-Zuid wie zich de beste ‘vissersploeg’ van de provincie (en misschien wel van heel Nederland) mag noemen. De aftrap in het Rabobank IJmond Stadion is om 20.00 uur.

Daar waar het FC Volendam de laatste weken maar niet wil lukken om te winnen, daar was Telstar bezig aan een sterke eindsprint. Na een ongeslagen reeks van zeven wedstrijden, waarvan er zes gewonnen werden, leek de ploeg van trainer Mike Snoei zelfs even op weg om de nacompetitie te halen. Nederlagen tegen FC Twente (1-0) en vorige week bij Almere City FC (2-0) stootten de Witte Leeuwen van de roze wolk. Afgelopen maandag revancheerde Telstar zich met een uitschieter tegen Roda JC: 4-0. Met nog twee duels te gaan en een achterstand van zes punten op nummer elf MVV en een fors nadeel in het doelsaldo (-11 voor Telstar om -1 voor MVV) hebben de Velsenaren een wonder nodig om de play-offs nog te halen.

Daar waar FC Volendam afgelopen vrijdag tegen NEC en flink portie veerkracht aan de dag legde en uiteindelijk in de slotminuten schlemielig onderuit ging (2-3), kon het op tweede paasdag niet tevreden zijn met het optreden tegen Jong FC Utrecht. Ondanks de kickstart (Anthony Berenstein scoorde al na 35 seconden op aangeven van basisdebutant Derry John Murkin) gingen de Volendammers met 3-1 onderuit.

Eerder dit seizoen was de Vissersderby een prooi voor FC Volendam. Op de laatste speeldag van het kalenderjaar 2018 won Het Andere Oranje met 1-0. Nick Doodeman kroonde zich met de enige en dus winnende treffer tot matchwinner. Op bezoek in Velsen-Zuid boekte FC Volendam de afgelopen jaren wisselende resultaten. De laatste overwinning was in 2017, toen Joey Veerman een vrije trap tegen de touwen schoot en FC Volendam zo aan een 0-1 overwinning hielp. De laatste editie was er een om snel te vergeten, toen de oranjehemden met een 5-0 achterstand de rust in gingen en uiteindelijk met 5-2 verloren. Het bleek de laatste wedstrijd van Kees Kwakman, die de dag erna bekendmaakte zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Laatste vijf edities
23-02-18 | Telstar - FC Volendam: 5-2 (Enzo Stroo, Gijs Smal)
27-01-17 | Telstar - FC Volendam: 0-1 (Joey Veerman)
06-11-15 | Telstar - FC Volendam: 1-1 (Erik Schouten)
20-02-15 | Telstar - FC Volendam: 1-1 (Kevin Brands)
17-01-14 | Telstar - FC Volendam: 2-1 (Tom Overtoom)

De wedstrijd staat onder leiding van de 30-jarige Laurens Gerrets. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Zijlstra en Van Marrewijk. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.