VOLENDAM - Dean James (20) is tot 2022 verbonden aan FC Volendam. De vleugelverdediger, die dit seizoen een vaste kracht was bij Jong FC Volendam in de Tweede Divisie, tekende zijn eerste profcontract. In de overeenkomst is een optie opgenomen voor nog een seizoen.


James speelt vanaf 2014 in de jeugdopleiding van FC Volendam. Zijn eerste optreden voor het beloftenteam maakte de Leidenaar al in het seizoen 2017/’18. Dit seizoen kwam de linksbenige vleugelverdediger tot twintig wedstrijden in de Tweede Divisie

'Snel in het eerste'
“Dit contract is een mooie beloning voor mijn ontwikkeling die ik bij FC Volendam de afgelopen jaren heb doorgemaakt”, stelt James. “De komende jaren zie ik nu als een uitdaging om zo spoedig mogelijk in het eerste terecht te komen.”

'Moderne vleugelverdediger'
Technisch directeur Jasper van Leeuwen is optimistisch over de toekomst van de rappe linksback. “Dean is een jongen met potentie, een moderne vleugelverdediger die de gehele linkerflank kan bestrijken. Hij is erg snel en explosief, technisch vaardig en heeft een prima voorzet in huis. De laatste stap die Dean nog moet zetten zit hem voornamelijk in zijn verdedigende taken en betrouwbaarheid. Daar is hij zich gelukkig ook goed van bewust, dus volgend seizoen gaan we verder aan de slag in de hoop dat hij op de deur van het eerste elftal kan kloppen.”