VOLENDAM - Gerrie Eijlers heeft zijn contract bij HV KRAS/Volendam verlengd. De Volendamse doelman keerde in de zomer van 2017 na een rijke carrière in Duitsland terug bij de club waar hij debuteerde in de Eredivisie.

De Oranje-international maakte in 2003 de overstap van KRAS/Volendam naar SG Solingen. Hier ontpopte Eijlers zich tot een van de beste keepers ter wereld. In een periode van vijftien jaar kwam hij na Solingen achtereenvolgens uit voor TUSEM Essen, HBW Balingen-Weilstetten, SC Magdeburg en Minden. In Volendam werd de ervaringsdeskundige afgelopen seizoen nog opgenomen in het All-Star Team als beste keeper van de BENE-League.

Hoewel de inmiddels 38-jarige Eijlers in de herfst van zijn carrière zit, is hij nog niet klaar bij KRAS/Volendam. “Mijn drijfveer is dat ik nog een EK wil spelen. En die kans is volgend jaar groter dan ooit. Ik ben op een leeftijd dat je langzaam gaat denken aan stoppen. In je beslissing neem je de aspecten mee die je afgelopen seizoen hebt meegemaakt. Hoewel het allemaal niet even vlekkeloos ging en ik nog steeds baal dat we met KRAS/Volendam de finale om de landstitel niet hebben gehaald, zie ik dat dit team potentie heeft.”

De sluitpost hoopt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de basis voor een goede dekkingsvorm te leggen. “Eentje waar we met z’n allen vertrouwen uit halen en we het tegenstanders moeilijk mee kunnen maken. Je wordt kampioen door een goede dekking, in samenwerking met de keepers. Met een goede dekking verplicht je tegenstanders te denken en kun je zelf snelle doelpunten maken. Het was afgelopen jaar te vaak nét niet, maar met deze spelers is dat mogelijk en daar gaan we alles aan doen. Het spelletje is nog te leuk om ermee te stoppen.”