VOLENDAM - Hubo Initia Hasselt is de aankomende tegenstander van HV KRAS/Volendam. De Belgische ploeg heeft ondanks een negende plaats in haar thuiswedstrijden punten gepakt tegen respectievelijk Green Park Aalsmeer, Herpertz Bevo Hc en Sporting NeLo. De ploeg boekt wisselvallige uitslagen en daarom is het lastig te voorspellen wat Hasselt ons zal laten zien in sporthal Alverberg.

De Belgen zijn vol in strijd met Handbal Tongeren (evenveel punten) en NeLo (twee punten meer) om de kampioenspoule te halen en zo te kunnen spelen voor de Belgische titel. Daarnaast zullen de laatste twee Belgische ploegen moeten strijden om degradatie. De wedstrijd tegen KRAS/Volendam is een wedstrijd waar veel van af hangt voor zowel Hasselt als Volendam.

Voor KRAS/Volendam is na de winst op Aalsmeer afgelopen zaterdag alles weer mogelijk. Met maar twee punten achterstand op een plek in de Final4 is het van belang dat de Volendammers geen punten meer verliezen. Hasselt werd in een thuiswedstrijd eenvoudig aan de kant gezet met 32-23. Na een ruststand van 20-4 kwamen de Belgen nog erg goed terug. Volendam moet door deze uitslag zeker waken voor onderschattig. De Belgen zullen immers niet van plan zijn zich opnieuw zo makkelijk aan de kant te laten zetten.

De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 2 maart om 20.15 uur in sporthal Alverberg in Hasselt.