VOLENDAM - Garage Kil/Volendam debuteert komende zaterdag in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck speelt om 19:25 uur in sporthal Opperdam tegen JuRo Unirek/VZV.

Dit wordt voor Garage Kil/Volendam de eerste officiële wedstrijd na de voorbereidingen. De Volendammers reisden eerder voor een trainingsstage af naar het Duitse Essen en waren afgelopen zondag actief op de Smit Bokkum Cup in de eigen sporthal. Na overwinningen op Westfriesland/SEW, Foreholte en Green Park Aalsmeer werd de toernooiwinst in de wacht gesleept.

Pittige voorbereiding
Ook VZV kende een pittige voorbereiding. Zo speelden zij afgelopen week een oefenwedstrijd tegen OTTO Workforce/VOC, de landskampioen van afgelopen seizoen, en wonnen hier met 23-21. Ook werkten de dames uit 't Veld een trainingsstage af op het Spaanse eiland Cran Canaria. Ook hier speelden zij een aantal wedstrijden. VZV eindigde het afgelopen seizoen op een derde plaats in de Eredivisie. Uit achttien speelrondes verzamelden zij 22 punten. De Volendammers zijn al enigszins bekend met de dames uit 't Veld. Twee jaar geleden speelden de oranjehemden in de Tweede Divisie tegen het tweede team van VZV.

Nieuwe aanwinsten
Garage Kil/Volendam kent zeven nieuwe gezichten ten opzichte van het vorige seizoen. Roos van Leeuwen, Jill Meijer, Sharon Bouter, Floor Smit, Jacky Ferwerda, Babs van Starrenburg en Dafne Bierenbroodspot zijn overgekomen naar het vissersdorp. Priscilla Bergman, Mandy Kwakman en Deniece Feijen zijn allen gestopt met handbal. Anja Tol leek hen in een eerder stadium achterna te gaan, maar besloot toch met haar team mee te gaan naar de Eredivisie. VZV heeft het team op hun beurt versterkt met drie speelsters. De zusjes Silvana en Dominique Koppe zijn allebei overgekomen van Dalfsen, dat onlangs is opgeheven als topsportvereniging. Daarnaast maakte ook Kim Molenaar de overstap naar de formatie van trainer Rolf Schulte.

Blessures
De Volendamse selectie kampt in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd met liefst zeven blessures. Volgens Van den Broeck is dit echter geen probleem. "De noodzaak van een grote en gelijkwaardige selectie wordt hiermee meteen bewezen. Zelfs met dit aantal blessures kunnen we nog met een goed team aan de competitie starten. We gaan met vertrouwen de eerste wedstrijd in."

Kaartjes
Kaarten zijn vooraf te bestellen bij Betty Zwarthoed via het e-mailadres bettyzwarthoed@hotmail.com of 06-30264646. Vermeld hierin je naam, telefoonnummer, of je lid bent van KRAS/Volendam, het aantal kaarten en om welke wedstrijd het gaat. De toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van sporthal Opperdam.

Livestream
De wedstrijd begint komende zaterdag om 19:25 uur in sporthal Opperdam. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van Garage Kil/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma Eredivisie
Zaterdag:
Cabooter Group/Handbal Venlo - OTTO Work Force/VOC
Boer’n Trots Kaas/DSVD - Borhave
Fit & Fun/Voorwaarts - Geonius/V&L|
Garage Kil/Volendam - JuRo Unirek/VZV